Not 'just another brick in the wall' for Suthers School students | Bowmer + Kirkland
Menu Search
01

Suthers School pupils show off their decorated bricks

The bricks contain inspirational messages

Students from The Suthers School, Newark have celebrated the building of their permanent school by personalising bricks which will be used in the new facility.

The year seven and eight pupils were invited to decorate a brick by and these will be incorporated into the building and will be a legacy of the founding students for the new school.
Student representatives visited the construction site on the Fernwood Business Park this week to deliver the decorated bricks.
The pupils have written affirmations and inspirational quotations on their bricks and have all signed their own small piece of history.
Our Contracts Manager, Scott Millington, said: “This was a unique way to include the children in the building of their new school and they will know that their brick will be part of the fabric of the building forever.”
The Nova Education Trust will run the school which has been funded by the Department for Education and will provide an 11-18 secondary school, designed for 830 pupils.
The Suthers School Head Teacher, Andrew Pettit, said: “This is a fantastic opportunity to celebrate the end of another very successful year for The Suthers School and its founding pupils. We eagerly await the completion of our state-of-the-art facilities and this takes us another step closer.
By writing affirmations on their bricks, our pupils are not only building their own future in a literal sense, they are also making a statement about the vital importance of optimism and self-belief.”
With a focus on delivering a traditionally academic curriculum supported by a uniquely character-centred approach, The Suthers School will be housed in a building designed to provide the very best learning environment.
The indoor curriculum spaces are complemented by two full-size football pitches and two multi-use games areas. A landscaped courtyard within a sheltered quadrangle will provide areas for students when the weather is not so agreeable, and a kitchen garden will provide students with the opportunity to ‘grow what they eat’.
Environmental considerations run heavily through the design of the site with eco-friendly water management systems, a green corridor planted with native species between the site and the A1 and British hedgerow species and meadow grasses planted to the north and east boundaries.